X
Tel. +40 748 119 309 inforomania-constanta@bluecollar.dk

BlueCollar JobSupply | Bdul Mamaia nr. 28 | 900670 Constanta, Romania

Atracții turistice din regiunea Iutlanda de Nord

Iutlanda de Nord, sau Nordjylland, oferă multe locuri uimitoare, atât orașe pitorești, cât și minuni naturale.

BlueCollar

Nordul Danemarcei este probabil cea mai puțin cunoscută parte a țării. În ciuda numeroaselor atracții și dezvoltării turistice, încă puțini turiști aleg această regiune ca destinație de vacanță.

SKAGEN

Skagen este cel mai nordic oraș. Atractia principala este Grenen, un punct de observatie din care se poate admira fenomenul unic al intalnirii apelor Marii Nordului si Marii Baltice. Din cauza densităților diferite ale celor două mări, apele lor nu se amestecă, provocând o divizare vizibilă. În orașul însuși veți găsi o mulțime de cafenele, magazine de suveniruri și Vipperfyr - un far neobișnuit cu un coș în care a fost pus cărbune încins. Structura putea fi manevrată în sus și în jos, dând astfel semnale navelor care treceau. De menționat că în Skagen se găsesc și foci care se bucură de soare pe plajă.

RÅBJERG MILE

Fiind în Skagen, merită să mergi și 15 kilometri spre sud, unde se află o dună de coastă migratoare. Este cea mai mare insulă în mișcare din Europa de Nord. Vântul deplasează duna cu 18 metri pe an spre nord-est. Dunele mutante au fost o problemă uriașă în secolele al XVI-lea și al XVII-lea. Danezii s-au confruntat cu problema plantând petice de nisip cu vegetație pentru a-i împiedica să se miște. Rabjerg Mile a rămas singura dună instabilă care să le permită generațiilor viitoare să înțeleagă problema.

HIRTSHALS

Pe malul de vest al Iutlandei de Nord se află orașul-port Hirtshals, de unde pleacă zilnic feriboturile către Norvegia către Insulele Feroe și Islanda. Vara, devine o statiune care atrage multi turisti, datorita numeroaselor sale plaje. Pe lângă un bronz frumos, orașul oferă și alte atracții, precum unul dintre cele mai mari Oceanarii din Danemarca și buncăre din al Doilea Război Mondial, care pot fi vizitate fără restricții.

LØKKEN

Coasta de vest a Danemarcei oferă multe atracții interesante și uimitoare. Plaja din Løkken este cu siguranță una dintre ele. Este unul dintre puținele locuri în care nisipul este atât de compact încât îți poți conduce mașina până la plajă. Un loc ideal pentru a vă bucura de sunetul valurilor și de vederea la mare. Dacă plănuiești o seară în doi, îți recomandăm apusuri maiestuoase pe care le poți admira din mașină fără să-ți faci griji de vreme.

Vase și mașină
Sursa: visit-nordvestkysten.com

FÅRUP SOMMERLAND

La sud de Løkken există o mare atracție, în special pentru cei mai tineri. Fårup Sommerland este unul dintre cele mai mari parcuri de distractii din Danemarca, premiat cu titlul de cel mai bun parc de distractii din Europa 3 ani la rand. Fanii roller coasterelor vor fi încântați.

conducând o mașină în Danemarca
Sursa: tripadvisor.com

KLITMØLLER

Următoarea oprire pe malul de vest este Klitmøller. În fiecare an, acest loc atrage mii de pasionați de sporturi nautice. Datorită topografiei mării, aici se găsesc cele mai mari valuri din Danemarca. În apropierea satului, faceți o plimbare prin minunatele terenuri ale Parcului Național Thy. La 10 km nord, în orașul Hanstholm se află cel mai mare muzeu de buncăre din Danemarca, au fost cele mai mari fortificații din Europa de Nord din cel de-al Doilea Război Mondial.

deplasându-se într-o mașină
Sursa: https://marinas.com/

AALBORG

Aaalborg este al patrulea oraș ca mărime din Danemarca. Este, de asemenea, capitala regiunii Nordjylland și inima nordului. Orașul este situat în cel mai îngust punct al strâmtorii Limfjorden. Orașul în sine are multe de oferit. Parcul Muzicii, care este parcul copacilor de joc, merită cu siguranță vizitat. Pentru iubitorii sportului, recomandăm vizitarea stadionului echipei locale de fotbal din cea mai înaltă ligă. O atracție interesantă atât pentru adulți, cât și pentru copii este Grădina Zoologică din Aalborg, cu siguranță merită să mergeți acolo cu toată familia. Pentru fanii istoriei, punctele excursiei care nu trebuie ratate sunt Muzeul Maritim și Muzeul Militar. Pe partea de nord a strâmtorii se află Lindholm Hoje, cel mai mare cimitir viking.

Folosim cookie-uri pentru a optimiza performanța site-ului web și pentru a viza conținutul site-ului. Făcând clic pe Accept, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Mai mult