X
Tel. +40 748 119 309 inforomania-constanta@bluecollar.dk

BlueCollar JobSupply | Bdul Mamaia nr. 28 | 900670 Constanta, Romania

Conducerea unei mașini în Danemarca

Aici veți găsi cele mai importante informații despre deplasarea în Danemarca cu mașina.

BlueCollar

Reguli de conducere în Danemarca

În Danemarca, majoritatea mașinilor se găsesc în principal în orașe. Nu vei experimenta trafic intens pe traseu. De asemenea, nu există nicio obligație de utilizare a anvelopelor de iarnă. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți limitele de viteză în vigoare în Danemarca:

  • 50 km/h în intravilan
  • 80 km/h pe autostrăzi
  • 110 km/h pe autostrada

O persoană care vine în Danemarca

Dacă veniți pentru prima dată în Danemarca și șederea dumneavoastră este mai mică de 185 de zile, puteți utiliza un vehicul înmatriculat în afara Danemarcei. Dacă șederea dvs. depășește 185 de zile, atunci ar trebui să depuneți o cerere pentru un permis de utilizare a mașinii pe plăcuțele de înmatriculare străine în cel mult 30 de zile de la mutarea în țară.

Cererea completată, împreună cu o taxă de 400 DKK și o chitanță, o copie a contractului de muncă și o copie a certificatului de înregistrare, trebuie trimise la SKAT. Permisul se acordă persoanelor care stau în Danemarca ca student sau temporar.

Cererea completată cu toate cerințele și documentele trebuie trimisă la următoarea adresă:

Motorstyrelsen
Nykøbingvej 76, Clădirea 45
4990 Sakskøbing
Dania

Puteți plăti taxa de procesare de 400 DKK prin transfer prin internet. Utilizați tipul de formular + 73 și numărul de cont 86984156. Vă rugăm să includeți următoarele informații:

  • Numărul CPR al solicitantului (Nr. Reg. Civilă).
  • numele aplicantului
  • Număr de înregistrare al vehiculului
  • numărul de fișier posibil

Persoană cu domiciliul în Danemarca

O persoană care locuiește în Danemarca nu are în general permisiunea de a folosi un vehicul înmatriculat în străinătate pentru călătorii rutiere. Consimțământul poate fi acordat persoanelor care stau în Danemarca, dar lucrează în afara Danemarcei în weekend. Consimțământul acoperă numai călătoriile de la punctul de trecere a frontierei la locul de reședință și retur în legătură cu vacanța. Vehiculul nu trebuie utilizat pentru niciun alt tip de transport în Danemarca. Străinii care vin să locuiască în Danemarca pot folosi vehicule înmatriculate în străinătate în Danemarca pentru o perioadă de 30 de zile de la data intrării în Danemarca, după care vehiculul trebuie să fie înmatriculat, transportat din Danemarca sau radiat.

Plecare la serviciu în Danemarca cu propria mașină

Dacă v-ați hotărât asupra ofertei noastre de muncă și intenționați să mergeți în Danemarca cu propria mașină, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la chestiunile legate de înmatricularea mașinii. Vom efectua întregul proces pentru dvs., trebuie doar să ne furnizați următoarele documente:

  • Formularul 21.059 completat - (tipărește-l, semnează-l și trimite-l înapoi)
  • O copie a certificatului de înmatriculare a mașinii
  • Certificatul de căsătorie și certificatele de naștere ale copiilor - pentru a documenta o relație strânsă cu Polonia
  • Poștă cu consimțământul pentru deducerea unei taxe de procesare de 400 DKK solicitată de SKAT din plată
Folosim cookie-uri pentru a optimiza performanța site-ului web și pentru a viza conținutul site-ului. Făcând clic pe Accept, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Mai mult